Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(5772 niezalogowanych)
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
MB0 napisał:

Bzdury pisze? Te argumenty, ktore podajesz sa cienkie i caly czas powielane.
Nie mam dzisiaja czasu na duza dyskusje, ale Jezus Chrystus poslal uczniow i powiedzial do nich "Idzcie i nauczajce wszystkie narody i chrzcijcie je w imie Ojca i Syna i Ducha Swietego" poza tym np. "Co zwiazecie na ziemi, bedzie zwiazane w niebie". "Kto was slucha Mnie slucha, kto wami gardzi mna gardzi" itp.

Wyciagasz sobie jakis fragment z Bibli i jestes zadowolony. No ale tak robia wlasnie ci, ktrorzy mala wiedza, zyja jakims sloganami bez zglebienia tematu.

Dokladnie to samo mozna powiedziec o Twoich argumentach. Przeciez sam wyciagnales kilka cytatow z Biblii.. zadowolony? Tam, gzie jest polemika, potrzebna jest argumentacja.. a gdzie indziej znalezc argumentacje, jak nie u zrodel tematu polemiki??..

Co do obrazow, to istotnie bylo to zakazane w Starym Testamencie. Ale po wcieleniu Boga, Bog uzyskal ludzka postac. Dlatego przedstawianie go na obrazach nie jest niczym zlym, bo jest, ze tak powiem, czyms naturalnym. Zglab temat, argumenty Kosciola i pozniej sie wypowiadaj - pokaz, gdzie sa niespojne lub nielogiczne. A Ty po prostu tych argumentow nie znasz, wiec dyskusja zaczyna sie od samych podstaw.

Po wcieleniu Boga??.. Hmmm.. a czy obowiazujacy kanon nie zostal czasem ustalony w czasie ostatniej sesji Soboru Trydenckiego (1545-1563)??.. Jak pewnie nie wszyscy wiedza pismo bylo modyfikowane, filtrowane i cenzurowane przez wieki(!).. czyz nie na wlasne potrzeby kosciola?

Moja wiedza niech Cie nie martwi.. mialem duuzo czasu na zgebianie i wyciaganie wnioskow..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
MB0 napisał:
marcoo napisał:
zaraz się okaże, że nie było inkwizycji i krucjat a Kopernik była facetem...

A kolega, rozumiem, jest jasnowidzem...? Tak a propos to jestem ciekaw, co kolega mysli o oddawaniu majatku Kosciolowi, ktory mu zrabowal przestepczy komunizm? VII przykazanie obowiazuje wszystkich, czy nie?

...KIJ ZAWSZE MA DWA KOŃCE...
Najpierw niech KOŚCIÓŁ WATYKAŃSKI odda to co sam nakradł... w imię tzw.wyższości...

Zawsze Płacze ,że kościół jest okradany ...zapominając ,że sam tego uczył w przeszłości grabiąc co popadnie i gdzie popadnie...na przykład Majątek Zakonu Templariuszy... i wszystkie dobra Osób z tym z tym zakonem związanych...!!!

I niech przyzna się do tego , ilu kapłanów Inkaskich ... musiało zginąć z rąk katolickich oprawców...
By na Ołtarze Europy wnieść Hostię i opłatek...

Wszak przecież , te insygnia są Inkaskimi atrybutami , czczącymi SŁOŃCE... jako najwyższe i jedyne bóstwo na Ziemi...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
Mariusz ---
(MB0)
Wiking
> Mysle, ze jak ktos gleboko i prawdziwie wierzy w Boga nie lata z tym po wszystkich forach dyskusyjnych, tylko w cichosci zglebia te tajemnice.

Jakie latanie po forach? Ja praktycznie w ogole sie nie udzielam na tym forum, czy jakimkolwiek norweskim. Wiec o co chodzi? Zrobilem tylko oglosznie, a ze wywiazala sie dyskusja, to odpowiadam na zastrzezenia co do wykladu.

Poza tym wiem, ze lewica chcialby, zeby, i tu cytat z jednej demonstracji "Modl sie w domu po kryjomu". Tajemnice sie zglebia w cichosci, ale nauke katolicka glosi sie publicznie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
MB0 napisał:
...Poza tym wiem, ze lewica chcialby...
O jakiej Ty Lewicy ...Bredzisz Człowiecze...
Brak Tobie cierpliwości , i dlatego zaczynasz powoli odwracać Kota ogonem...
Takie zagranie nie z Nami ... Nie tylo Ty przeszedłeś kurs Erystyki...
Inni na Tym Forum Terz mają wiedzę na ten temat...

Starasz się wmówić , że były Komunizm wyrządził tyle zła w całokształcie Kościoła Katolicko Watykańskiego...
I Niektórzy pewnie w to ŚWIĘCIE wierzą , zapominając , że Kościół Watykański na terenach byłego obozu komunistycznego to tylko drobny ułamek po przecinku całego Watykanizmu na Świecie...
Jednak Wy zawsze robiliście z Igły Widły i na odwrót w zależności od Lokalnych potrzeb...

Dokładnie jak z ...CELIBATEM...
W początkach obowiązywania , narzucony przymus tylko na PURPURATÓW by w późniejszych czasach stać się ŚWIĘTYM NAKAZEM KAŻDEGO KAPŁANA...

SAMI SIEBIE OSZUKUJECIE i co najgorsze to staracie się to wpoić każdemu kto tylko pod rękę się Wam nawinie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
MB0 napisał:
VII przykazanie obowiazuje wszystkich, czy nie?
.......... katoliku
przytocz werset ze Słowa Bożego i sprawdzimy czy tam przykazania są ponumerowane
no i które to jest to siódme
słów wulgarnych nie użyłem, przynajmniej w piśmie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
MB0 napisał:

Poza tym wiem, ze lewica chcialby, zeby, i tu cytat z jednej demonstracji "Modl sie w domu po kryjomu". Tajemnice sie zglebia w cichosci, ale nauke katolicka glosi sie publicznie.

znów słów wulgarnych nie używam na ciebie, tylko przytoczę ci coś ze Słowa Bożego
Mateusza 6
5 Gdy się modlicie, nie bądźcie jak obłudnicy. Oni lubią w synagogach i na rogach ulic wystawać i modlić się, żeby się ludziom pokazać. Zaprawdę, powiadam wam: otrzymali już swoją nagrodę. 6 Ty zaś, gdy chcesz się modlić, wejdź do swej izdebki, zamknij drzwi i módl się do Ojca twego, który jest w ukryciu. A Ojciec twój, który widzi w ukryciu, odda tobie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
313 Posty
anna ...
(zła)
Stały Bywalec
Kiedyś bóg był okrutny,teraz jest śmieszny...

-papież umiera,idzie oczywiście do nieba,
wita go święty Piotr,i mówi
-wiodłeś bardzo cnotliwe życie, zasługujesz na nagrodę.
czego sobie życzysz?
-no dobra,nigdy nie widziałem oryginalnej biblii
-nie ma sprawy
idą razem do małego pokoju,tam na stole leży oryginalna biblia
papież zaczyna sobie czytać,po chwili z pokoju dobiega krzyk:
-o ku...wa!To nie "celibat" tylko "celebra te"!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
zła napisał:
Kiedyś bóg był okrutny,teraz jest śmieszny...

-papież umiera,idzie oczywiście do nieba,
wita go święty Piotr,i mówi
-wiodłeś bardzo cnotliwe życie, zasługujesz na nagrodę.
czego sobie życzysz?
-no dobra,nigdy nie widziałem oryginalnej biblii

to nie Bóg był kiedyś okrutny, tylko katolyky(znów słów wulgarnych nie używam) no i te (...) kiedyś i teraz Biblii nie widzieli i wcale do niej nie zamierzają zajrzeć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
313 Posty
anna ...
(zła)
Stały Bywalec
jasta102,to miała być przenośnia,taka metafora
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
..ogolnie

to mbo ma racje

dal ogloszenie (takie samo jak np: ktos szuka bezplatnego sexu..) i to wszystko!

mozna (trzeba) potraktowac go,jak kazde inne ogloszenie - po prostu olac!

po co dawac kolejnemu,katolickiemu oszolomowi,powod do rozprzeszczeniania chorej propagandy..?

przeciez kazde podejmowanie dyskusji,to woda na jego maly,obslizgly mlynek..!

tak wiec...gin - przepadnij!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok